Du er her:

Velkommen til Alstad barneskoles bibliotek

På Alstad har vi et godt skolebibliotek. Alle bøkene våre er lagt inn i Bibliofil, og vi har utlån via data. Vi har en egen datamaskin hvor elevene kan søke opp bøker de ønsker å låne. De kan også be om å få reservert bøker som er utlånt. Biblioteket kan benyttes alle dagene, og er åpent med skolebibliotekar 7 timer i uka. Elevene på mellomtrinnet kan søke om å få være bibliotekassistent. Det er godt tilrettelagt for at elvene kan jobbe med faglige oppgaver i biblioteket. Vi har et arbeidsbord med 12 sitteplasser, og en datastasjon med fire datamaskiner. I tillegg har vi en lyttekrok hvor det er prosjektor i taket. Der kan vi for eksempel ha lesestund, kjøre undervisningsopplegg, vise bokpresentasjoner og andre ting.

  • Vidar og Amalie på 5.trinn har fått bokpakke

    Når elever på skolen hos oss har lest 20 000 og 40 000 sider litteratur får de en bokpakke. Denne uken var det to elever på 5.trinn som har passert 20 000 sider.

  • Bibliotekassistenter

    Elevene på mellomtrinnet kan søke om å få være bibliotekassistenter. Dette er en populær jobb som har mange søkere. Det velges fire elever fra hvert trinn som deler jobben mellom seg. Elevene jobber i biblioteket en halv time hver uke.